Ο Όμηρος αφιερώνει στην ασπίδα του Αχιλλέα τουλάχιστον 134 στίχους στην Ιλιάδα, το απόσπασμα της οποίας είχαν ονομάσει οι αρχαίοι «οπλοποιία».
Πηγή: Κυριακή Θεοδώρου H «Ασπίδα του Αχιλλέα» είναι η ασπίδα που χρησιμοποίησε ο Αχιλλέας για να πολεμήσει τον Έκτορα.
Ο Όμηρος αφιερώνει στην ασπίδα του Αχιλλέα τουλάχιστον 134 στίχους στην Ιλιάδα, το απόσπασμα της οποίας είχαν ονομάσει οι αρχαίοι «οπλοποιία».
1 Comment
Αθήνα, 19.06.2017
Από τον φίλο καθηγητή μαθηματικών Δημήτρη Δέτση.
Ο φίλος καθηγητής Μαθηματικών Δημήτρης παρακολουθεί τη δράση του Συμβουλίου για τον Αχιλλέα και αμφισβητεί την υιοθετούμενη χρονολόγηση. Ευθύς αμέσως παραθέτουμε τις σχετικές παρατηρήσεις του: Πηγή: iefimerida.gr Μορφές που επανέρχονται και μας μαγεύουν σε βιβλία, θεατρικά έργα και ταινίες.
Σύμφωνα με τη wikipedia, η σύγχρονη κριτική ιστορία αρχικά έθετε την Τροία και τον Τρωικό πόλεμο στη σφαίρα του μύθου.
Ελλάς, Λαμία 10.06.2017 Έχουν περάσει τρία χρόνια από την επιτυχή διάσκεψή μας για τον Αχιλλέα στη Λαμία το 2014. Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε αυτή την επιτυχία. Προβλήματα με τον αρχαιολόγο μας, δεν μας επέτρεψαν να το πράξουμε το 2015. Ο στόχος συνεχίζει να είναι η ανακάλυψη και η ανάδειξη της πατρίδας του Αχιλλέα, τόσο για την ιστορική της σημασία όσο και για την ευκαιρία που προσφέρει για τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας . Μια προγραμματισμένη, συστηματική και επιστημονική προσπάθεια είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας. Ελάτε μαζί μας σε μια συνάντηση Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο Φθία στην ανατολική πλευρά της Λαμίας. 1) 9: 00-10: 00 Πρωινό (δωρεάν) 2) 10: 00-12: 00 Ομαδική συζήτηση Α) διανομή της έκθεσης της διάσκεψης των 150 σελίδων του 2014. Β) ανοικτή συζήτηση για μελλοντικά σχέδια Γ) ταυτοποίηση ειδικευμένου αρχαιολόγου (-ων) και ομάδας. Δ) μελλοντικές περιηγήσεις στην πατρίδα του Αχιλλέα Ε) προσκύνημα στην Τροία και τον τάφο του Αχιλλέα το 2020. 3) 12: 00-15: 00 επίσκεψη στο Λιμογάρδι, τοποθεσία του φρουρίου Ναρθάκιον με την πανοραμική θέα στον κόλπο του Μαλιακού. Θα προσφερθεί δωρεάν γεύμα. 3200 χρόνια είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο στόχος μας είναι εφικτός. Μην αφήσουμε άλλο χρόνο να περάσει άπραγος. Μαζί θα πετύχουμε.
Πηγή: www.cnn.gr Στην κοιλάδα του Λιμικού στο βορειοανατολικό άκρο της Αττικής δίπλα από τον Ευβοϊκό κόλπο σώζονται τα ερείπια του αρχαίου δήμου του Ραμνούντος. Εδώ βρίσκεται το περίφημο ιερό της Νεμέσεως που αποτελεί το σημαντικότερο ιερό της θεότητος στον ελλαδικό χώρο. Η θεά μοιάζει πολύ με την Άρτεμη και ίσως να αντιπροσώπευε μια τοπική της μορφή. Για να την κάνει δική του ο Δίας μεταμορφώθηκε σε κύκνο ενώ εκείνη είχε πάρει τη μορφή χήνας. Μετά την ένωση τους η Νέμεσις γέννησε ένα αυγό το οποίο δόθηκε στη Λήδα η οποία εκκολάπτει μέσα από αυτό την Ωραία Ελένη και τους Διόσκουρους. Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν από τους Dilettanti το 1813 και από τον Δημ. Φίλιο το 1880. Το 1958 πραγματοποιήθηκε μια σύντομη έρευνα από τον Ε.. Μαστροκώστα. Από το 1975 ως σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα ανασκάπτεται και μελετάται συστηματικά με χρηματοδότηση της Αρχαιολογικής Εταιρείας υπό τη διεύθυνση του Β. Πετράκου. Το βίντεο είναι μια παραγωγή του UP DRONES. Πηγή: www.mixanitouxronou.gr Με την βοήθεια της τεχνολογίας έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις Μυκήνες όπως πραγματικά ήταν στην αρχαιότητα. Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας, το μυκηναϊκό, και οι μύθοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες με τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής, ενώ ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική δημιουργία και την τέχνη. Οι Μυκήνες ιδρύθηκαν ανάμεσα σε δύο ψηλούς κωνικούς λόφους, τον Προφήτη Ηλία (805 μ.) και τη Σάρα (660 μ.), πάνω σε χαμηλό ύψωμα που δέσποζε στην αργολική πεδιάδα και είχε τον έλεγχο των οδικών και θαλάσσιων επικοινωνιών.
|
Κατηγορίες
All
Αρχείο
July 2024
ΣύνδεσμοιΧορηγοίΥποστηρικτές |