Ακολουθήστε μας στο Facebook
Συμβούλιο για τον Αχιλλέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΜΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ασπίδα του Αχιλλέα

6/25/2017

0 Comments

 
​Πηγή: Κυριακή Θεοδώρου
Picture
H «Ασπίδα του Αχιλλέα» είναι η ασπίδα που χρησιμοποίησε ο Αχιλλέας για να πολεμήσει τον Έκτορα.
Ο Όμηρος αφιερώνει στην ασπίδα του Αχιλλέα τουλάχιστον 134 στίχους στην Ιλιάδα, το απόσπασμα της οποίας είχαν ονομάσει οι αρχαίοι «οπλοποιία».
0 Comments

​CODE OF PROFESSIONAL STANDARDS AND ETHICS OF ORGANIZATIONS

6/24/2017

0 Comments

 


​​THE ACHILLES FOUNDATIΟΝ
Picture


​ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ
​1020 U.S. Route 2,   Randolph, NH 03593, USA
www.achillesfoundation.org
Mob. GR: mob: 6946775858 
           
 E-Mail:   jamesgbrianas@gmail.com
Γραφείο Αθηνών: Φωκίωνος Νέγρη & Σκοπέλου 1, GR11361 www.councilofachilles.org
Τηλ. [0030] 210 8221788 κιν. [0030] 6944 44 2875 

E-Mail: gnapostol@gmail.com

​​Αθήνα, 19.06.2017 
​CODE OF PROFESSIONAL STANDARDS AND ETHICS OF ORGANIZATIONS

To maintain the integrity of professions and the behavior of its members in the execution of the profession itself, all professional organizations establish standards of behavior and some develop even more strict ethical measurements with which to assess, if needed, the behavior of its members.  Cultural organizations such as in the field of Archaeology and Anthropology are no exception.  The American Institute of Anthropology, for example, has developed very strict ethical standards.  The Archaeological Institute of America, on the other hand, has developed less strict, yet strong, standards with which to measure its members.  Their “Code,” (3 pages) was approved in 1994 as amended in 1997 and 2008.  Very brief excerpts follow.  Key provisions are numerical identified below to provide emphasis only.  In the execution of the goal of “The Achilles Foundation” and “The Council of Achilles,” which is research and excavations within the Kingdom of Achilles and that of his father Peleus with the ultimate goal of excavation and preservation of the site of their palace, it is imperative that an archaeological “Code,” key provisions such as identified below, be adhered to.






“CODE OF PROFESSIONAL STANDARDS”
(of the Archaeological Institute of America)

Our members:
  • Should treat others at home and in the field with respect.
  • As key caretakers of the archaeological record, they should – give strong consideration to the interests of others, both colleagues and the lay public, who are affected by the research.
  • It is the responsibility of professional archaeologists to communicate with the general public about the nature of archaeological research.
  • (Archaeologists) should engage in public outreach and communicate with appropriate representatives of the local community during the planning stage (and) invite local participation in the project.
  • The legitimate concerns of people who claim descent from – cultures of the past much be balanced against the scholarly integrity of the discipline.
​ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΗΘΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
​
Για να διατηρηθεί η ακεραιότητα των επαγγελμάτων και η συμπεριφορά των μελών τους στην άσκηση του επαγγέλματός των, όλες οι επαγγελματικές οργανώσεις καθιερώνουν πρότυπα δεοντολογίας ενώ μερικοί αναπτύσσουν ακόμα αυστηρότερες δεοντολογικές μετρήσεις με τις οποίες μπορούν να αξιολογούν, αν χρειαστεί, τη συμπεριφορά των μελών τους. Οι πολιτιστικές οργανώσεις όπως στον τομέα της Αρχαιολογίας και της Ανθρωπολογίας δεν αποτελούν εξαίρεση. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας, για παράδειγμα, έχει αναπτύξει πολύ αυστηρά δεοντολογικά πρότυπα. Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής, από την άλλη πλευρά, έχει αναπτύξει λιγότερο αυστηρά, αλλά ισχυρά, πρότυπα με τα οποία θα αξιολογεί τα μέλη του. Ο "κώδικας" τους (3 σελίδες) εγκρίθηκε το 1994 όπως τροποποιήθηκε το 1997 και το 2008. Πολύ σύντομα αποσπάσματα ακολουθούν. Οι βασικές διατάξεις είναι αριθμητικά προσδιορισμένες παρακάτω μόνο για να δώσουν έμφαση. Στην εκτέλεση του στόχου του «Ιδρύματος Αχιλλέα» και «του Συμβουλίου για τον Αχιλλέα», που είναι η έρευνα και ανασκαφές στο Βασίλειο του Αχιλλέα και του πατέρα του Πηλέα με απώτερο σκοπό την ανασκαφή και την ανάδειξη του χώρου του παλατιού τους , είναι επιτακτική η τήρηση ενός αρχαιολογικού "Κώδικα", βασικών διατάξεων όπως οι παρακάτω.

​
"ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ"
(Του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αμερικής)

Τα μέλη μας:
  • Πρέπει να αντιμετωπίζουν τους άλλους στην έδρα τους και στο πεδίο με σεβασμό.
  • Ως βασικοί φροντιστές του αρχαιολογικού αρχείου, πρέπει  να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα συμφέροντα των άλλων, τόσο των συναδέλφων, όσο και του λαϊκού στοιχείου, που επηρεάζονται από την έρευνα.
  • Είναι ευθύνη των επαγγελματιών αρχαιολόγων να επικοινωνούν με το ευρύ κοινό σχετικά με τη φύση της αρχαιολογικής έρευνας.
  • (Οι αρχαιολόγοι) θα πρέπει να συμμετέχουν σε δημόσια προβολή και να επικοινωνούν με τους κατάλληλους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού (και) να προκαλούν την τοπική συμμετοχή στο έργο.
  • Οι εύλογες ανησυχίες των ανθρώπων που διεκδικούν την καταγωγή από πολιτισμούς του παρελθόντος πρέπει να εξισορροπούνται με το επιστημονικό αντικείμενο.
0 Comments

Χρονολόγηση Τρωικού Πολέμου

6/16/2017

0 Comments

 
Από τον φίλο καθηγητή μαθηματικών Δημήτρη Δέτση.

Ο φίλος καθηγητής Μαθηματικών Δημήτρης παρακολουθεί τη δράση του Συμβουλίου για τον Αχιλλέα και αμφισβητεί την υιοθετούμενη χρονολόγηση.  Ευθύς αμέσως παραθέτουμε τις σχετικές παρατηρήσεις του:
Picture

Read More
0 Comments

Η αρχαία Τροία στην Αθήνα - Οι ανασκαφές, ο Ομηρος

6/16/2017

0 Comments

 
Πηγή: iefimerida.gr
Picture
Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Τροίας στην Τουρκία αποτελούν σπουδαίο πόλο έλξης για όλους όσοι ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τον τόπο της Ιστορίας και του μύθου, αναπολώντας τις μορφές που πρώτος ζωντάνεψε ο Όμηρος.
​Μορφές που επανέρχονται και μας μαγεύουν σε βιβλία, θεατρικά έργα και ταινίες. 

Σύμφωνα με τη wikipedia, η σύγχρονη κριτική ιστορία αρχικά έθετε την Τροία και τον Τρωικό πόλεμο στη σφαίρα του μύθου.

Read More
0 Comments

Συνάντηση στη Λαμία

6/12/2017

0 Comments

 



​THE ACHILLES FOUNDATIΟΝ
Picture



​ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ

​1020 U.S. Route 2,   Randolph, NH 03593, USA
www.achillesfoundation.org
Mob. GR: mob: 6946775858 
           
E-Mail:   jamesgbrianas@gmail.com

​​Γραφείο Αθηνών: Σκοπέλου 1, Κυψέλη, GR 11361 www.councilofachilles.org
Τηλ. [0030] 210 8221788 κιν. [0030] 6944 44 2875 

E-Mail: gnapostol@gmail.com


Ελλάς, Λαμία 10.06.2017 

​
​Έχουν περάσει τρία χρόνια από την επιτυχή διάσκεψή μας για τον Αχιλλέα στη Λαμία το 2014. Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε αυτή την επιτυχία. Προβλήματα με τον αρχαιολόγο μας,  δεν μας επέτρεψαν να το πράξουμε το 2015. Ο στόχος συνεχίζει να είναι η ανακάλυψη και η ανάδειξη της πατρίδας του Αχιλλέα, τόσο για την ιστορική της σημασία όσο και για την ευκαιρία που προσφέρει για τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας . Μια προγραμματισμένη, συστηματική και επιστημονική προσπάθεια είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας. Ελάτε μαζί μας σε μια συνάντηση Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο  Φθία στην ανατολική πλευρά της Λαμίας.

1) 9: 00-10: 00 Πρωινό (δωρεάν)

2) 10: 00-12: 00 Ομαδική συζήτηση
     Α) διανομή της έκθεσης της διάσκεψης των 150 σελίδων του 2014.
     Β) ανοικτή συζήτηση για μελλοντικά σχέδια
     Γ) ταυτοποίηση ειδικευμένου αρχαιολόγου (-ων)  και ομάδας.
     Δ) μελλοντικές περιηγήσεις στην πατρίδα του Αχιλλέα
     Ε) προσκύνημα στην Τροία και τον τάφο του Αχιλλέα το 2020.

3) 12: 00-15: 00 επίσκεψη στο Λιμογάρδι, 
τοποθεσία του φρουρίου Ναρθάκιον με την πανοραμική θέα στον κόλπο του Μαλιακού. Θα προσφερθεί δωρεάν γεύμα.

3200 χρόνια είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο στόχος μας είναι εφικτός. Μην αφήσουμε άλλο χρόνο να περάσει άπραγος. Μαζί θα πετύχουμε.
​
Dr Δημήτρης Μπριάνας

Πρόεδρος The Achilles Foundation, USA
Γιώργος Αποστολόπουλος

​Γραμματέας Συμβουλίου για τον Αχιλλέα, Ελλάς
0 Comments

Αρχαία Ραμνούντα: Ο παράδεισος που «γέννησε» τον μύθο της Ωραίας Ελένης

6/12/2017

0 Comments

 
Πηγή: www.cnn.gr

Στην κοιλάδα του Λιμικού στο βορειοανατολικό άκρο της Αττικής δίπλα από τον Ευβοϊκό κόλπο σώζονται τα ερείπια του αρχαίου δήμου του Ραμνούντος.

Εδώ βρίσκεται το περίφημο ιερό της Νεμέσεως που αποτελεί το σημαντικότερο ιερό της θεότητος στον ελλαδικό χώρο. Η θεά μοιάζει πολύ με την Άρτεμη και ίσως να αντιπροσώπευε μια τοπική της μορφή. Για να την κάνει δική του ο Δίας μεταμορφώθηκε σε κύκνο ενώ εκείνη είχε πάρει τη μορφή χήνας. Μετά την ένωση τους η Νέμεσις γέννησε ένα αυγό το οποίο δόθηκε στη Λήδα η οποία εκκολάπτει μέσα από αυτό την Ωραία Ελένη και τους Διόσκουρους.

Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν από τους Dilettanti το 1813 και από τον Δημ. Φίλιο το 1880. Το 1958 πραγματοποιήθηκε μια σύντομη έρευνα από τον Ε.. Μαστροκώστα. Από το 1975 ως σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα ανασκάπτεται και μελετάται συστηματικά με χρηματοδότηση της Αρχαιολογικής Εταιρείας υπό τη διεύθυνση του Β. Πετράκου.

Το βίντεο είναι μια παραγωγή του UP DRONES.
0 Comments

Έτσι ήταν οι πολύχρυσες Μυκήνες, το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα. Τρισδιάστατη αναπαράσταση με το ανάκτορο και το οχυρό

6/3/2017

0 Comments

 
Πηγή: www.mixanitouxronou.gr
​

​​Με την βοήθεια της τεχνολογίας έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις Μυκήνες όπως πραγματικά ήταν στην αρχαιότητα. 
Picture
Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας, το μυκηναϊκό, και οι μύθοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες με τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής, ενώ ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική δημιουργία και την τέχνη.
Picture
​Οι Μυκήνες ιδρύθηκαν ανάμεσα σε δύο ψηλούς κωνικούς λόφους, τον Προφήτη Ηλία (805 μ.) και τη Σάρα (660 μ.), πάνω σε χαμηλό ύψωμα που δέσποζε στην αργολική πεδιάδα και είχε τον έλεγχο των οδικών και θαλάσσιων επικοινωνιών.

Read More
0 Comments

    Κατηγορίες

    All
    Γενικά
    Επιπτώσεις
    Θαυμακία
    Κοιλάδα Σπερχειού
    Πελασγία
    Συνέδριο Ιούνιος 2014
    Φάρσαλα


    Αρχείο

    February 2023
    September 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    November 2021
    February 2021
    November 2020
    May 2020
    August 2019
    July 2019
    January 2019
    December 2018
    April 2018
    July 2017
    June 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    November 2016
    October 2016
    September 2016
    July 2015
    April 2015
    September 2014
    August 2014
    July 2014


    Σύνδεσμοι

    Achilles Foundation Florida
    SkamnosVoice

    Χορηγοί

    Picture
    Picture

    Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού

    Picture

    Πνευματικό Κέντρο Σταυρού

    Picture

    Υποστηρικτές

    Picture
    Picture
Συμβούλιο για τον Αχιλλέα © 2014 - 2023
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος