Το ντοκουμέντο του Ομήρου για τους 29 ισχυρούς του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ο κατάλογος με τις πόλεις και πλοία που πήραν μέρος στον τρωικό πόλεμο...
0 Comments
Εξόχως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη [πιθανόν και σε παγκόσμιο επίπεδο] η παρουσίαση της έρευνας του καθηγητή James Brianas [Achilles Foundation, USA] με τίτλο «Φωνές από το παρελθόν» στο σεμινάριο που έλαβε χώρα στις 20.07.2019 στο Ναρθάκιον [Λιμογάρδι] πλησίον της Λαμίας στο όρος Όθρυς. Εντύπωση προκάλεσε η απόπειρα του δαπρεπούς ομογενούς επιστήμονα να επιχειρήσει μία επεξήγηση / πιθανολόγηση σε ποιους Έλληνες Βασιλιάδες αναφέρονται τα αναγραφόμενα στα πλακίδια ονόματα από τους Χετταίους. [‘Ιδετε παρακάτω].
Κατεβάστε το πλήρες έγγραφο:
1430 π.Χ. έως 1210 π.Χ. 220 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΕΤΤΑΙΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! James G. Brianas, Ph.D.
Αύγουστος 2018 ©2018 Μετάφραση από τα Αγγλικά από το Γιώργο Αποστολόπουλο –Αθήνα- Ελλάς Γιώργος Αποστολόπουλος, Ιούλιος 2019 Οι αναφορές που γίνονται στα ομηρικά έπη σε αστερισμούς, αστέρες και αστρονομικά φαινόμενα αποτελούν τη βάση για έρευνα από τους ειδικούς επιστήμονες. Επιπροσθέτως γίνονται και άλλες αναφορές που ενισχύουν το υπόβαθρο για την επιστημονική μελέτη. Αυτά τα στοιχεία ενίοτε περιγράφουν το φαινόμενο ή την ώρα που εκδηλώνεται. Η εμφάνιση π.χ. «κακής» καταχνιάς και όχι συνηθισμένης συννεφιάς ή σκότους, υποδηλώνει ότι η ηλιακή έκλειψη είναι μερική και όχι ολική, αφού στην ολική έκλειψη επικρατεί για λίγα λεπτά της ώρας απόλυτο σκοτάδι. Σε άλλα σημεία δίνονται από τον Όμηρο πρόσθετα στοιχεία με τα οποία προσδιορίζεται η εποχή, όπως φθινόπωρο, ότι ή ώρα της έκλειψης είναι μεσημεριανή, αλλά ακόμη και άλλα αστρονομικά στοιχεία:
Πέντε ημέρες πριν από την ημέρα της έκλειψης, κατά την άφιξη του Οδυσσέα στην Ιθάκη, η Αφροδίτη ήταν ορατή πριν από την ανατολή του Ήλιου. Σε άλλα σημεία δηλώνεται με σαφήνεια η φάση της νέας σελήνης που αποτελεί την απαραίτητη συνθήκη προκειμένου να υπάρξει ηλιακή έκλειψη. Εκείνη την ημέρα ήταν «του μεν φθίνοντος μηνός, του δε ισταμένοιο» [ξ 161-164] . Δρ Βασίλειος Δ. Σπανός Διδάσκων Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονία Εύλογα οποιοσδήποτε αναγνώστης απορεί με τον τίτλο καθώς φαινομενικά δεν υφίσταται κάποιου είδους σχέση με τον γιο του Πηλέα και της Θέτιδας. Η σκοπιμότητα αυτής της φράσης θα τεκμηριωθεί στο τέλος του παρόντος πονήματος προς αγαλλίαση όλων των αναγνωστών.
|
Κατηγορίες
All
Αρχείο
July 2024
ΣύνδεσμοιΧορηγοίΥποστηρικτές |