Είχα διαμορφώσει τη σθεναρή εντύπωση ότι ο Τρωικός Πόλεμος έλαβε χώρα κάπου μεταξύ 1150 και 1200π.Χ. Προσφάτως, φίλος εκπαιδευτικός [μαθηματικός] που παρακολουθεί τη δράση του Συμβουλίου για τον Αχιλλέα, παρουσίασε υπολογισμούς βασιζόμενους σε στοιχεία μαθηματικών και αστροφυσικής καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο τρωικός πόλεμος ανάγεται στο απώτερο παρελθόν και δη, πιο πίσω από το 3000 π.Χ.!
Στην πρόσφατη συνάντησή μας στη Λαμία, 24 Ιουνίου 2017, βρήκα την ευκαιρία να συζητήσω κατ’ ιδίαν το ζήτημα αυτό με τον αγαπητό κ. Αθανάσιο Καρατόλια [Λάρισα – Φάρσαλα], σπουδαίο μελετητή των θεμάτων που μας απασχολούν, και έδειξε να αποδέχεται αυτό τον προβληματισμό και έθεσε στην διάθεσή μας σχετικό υλικό, αποσπάσματα του οποίου παραθέτω ευθύς αμέσως:
Χρονολογούν την άλωση της Τροίας ως έτος 1 (=3500 π.Χ.)
Την εισβολή των Θεσσαλών ως έτος 50 (=3450 π.Χ.)
Τη φυγή των Αρναίων στη Βοιωτία ως έτος 60 (=3390 π.Χ.}
Την εισβολή των Περραιβών – Δωριέων στην Πελοπόννησο ως έτος 80 (=3310 π.Χ.)
[Δημ. Βαρδίκου «Εμείς οι Έλληνες» σελ. 385]
Μετά τον εμφύλιο πόλεμο της Τροίας (3500 π.Χ.) και μέχρι την εποχή του 1000 π.Χ. υπάρχει ιστορική σιγή στον Ελλαδικό χώρο. Αιτία της μεγάλης αυτής σιγής και έλλειψης ιστορικών στοιχείων είναι:
Α) Ατέλειωτοι εμφύλιοι πόλεμοι των Ελλήνων για 2000 περίπου έτη
Β) Αλλεπάλληλες ηφαιστειακές καταστροφές που συγκλόνισαν την περιοχή στο χώρο του Αιγαίου
Γ) Οι κάτοικοι των κεντρικών αλλά και των ευρύτερων Ελληνικών περιοχών, ανεζήτησαν χώρες με λιγότερους ηφαιστειακούς κλυδωνισμούς
Δ) Όσοι έμειναν στον κεντρικό Ελλαδικό χώρο αυτά τα έτη, προσπαθούσαν να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες γενικά συνθήκες.
Αντίθετα έχουμε ισχυρή παρουσία των Ελλήνων και του πολιτισμού τους σε παρακείμενες και απομακρυσμένες χώρες, όπως Μικρά Ασία, Εύξεινος Πόντος, Καύκασος, Μεσοποταμία, Αίγυπτος, Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Νησιά του Ειρηνικού, Μεσογειακά παράλια της Αφρικής, Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, Νησιά του Ατλαντικού και Αμερική.
Τα Ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα σε όλες αυτές τις περιοχές και τις χρονικές εποχές (3400-1000 π.Χ.) που έρχονται στο φως καθημερινά, αποδεικνύουν τη μεγάλη εξάπλωση των Ελλήνων τα δύσκολα εκείνα χρόνια.
Αρχαιοελληνική επιγραφή στη Μινεσότα των ΗΠΑ!
Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015
Η πέτρινη επιγραφή με Ελληνικά γράμματα που βρέθηκε σε αγρόκτημα στο Κένσιγκτον της Μινεσότα των ΗΠΑ και φυλάσσεται στο Μουσείο της Μινεσότα, γράφτηκε από τους Μινύες της Θεσσαλικής Μαγνησίας το έτος …. 2748 π.Χ. !
Βασιλεύς της Μαγνησίας από το 2765 π.Χ. έως το 2715 π.Χ. ήταν ο Μινέας ο 10ος, ο οποίος γεννήθηκε το 2795 π.Χ. και πέθανε το 2715 π.Χ. σε ηλικία 80 ετών.
Κυβέρνησε με δικαιοσύνη, βάσει θεσμοθετημένων νόμων. Φρόντιζε για την ευημερία του κράτους της Μαγνησίας και των υπηκόων του προς τους οποίους ήταν προσηνής και ευγενικός και για το λόγο αυτό οι υπήκοοι τον ονόμασαν «Ευγενή».
Επί βασιλείας του οργανώθηκε «αργοναυτική» εξερευνητική εκστρατεία από ένα τμήμα εθελοντών 35 ατόμων (25 άνδρες και 15 γυναίκες) από τα οποία τα 15 ήταν ζευγάρια με αρχηγό τον ΟΕΡΜΟΕ [Ερμίονα]. ΤΟ τμήμα αυτό πλέοντας προς Δυσμάς με τρία καράβια διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό και μετά από ταξίδι 60 ημερών έφθασε στην Ήπειρο που είναι σήμερα γνωστή ως Αμερική και εγκαταστάθηκε στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται Μινεσότα. Στην αποικία που δημιούργησαν έχτισαν έναν οικισμό από 20 οικήματα τον οποίο ονόμασαν «Μινεσότα» προς τιμήν του Ευγενούς βασιλιά τους Μινέα.